Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Lego Star Wars

2009.11.09. 09:56 >>>> Manusz >>>> PC, PS2, XBOX >>>> : 457 : 0


Újabb jelentkezővel gazdagodik idén tavasszal a „hova is tegyelek” típusú játékok listája. Mert valljuk be, hiába tekint vissza több éves múltra a Csillagok Háborúja és a LEGO figurák házassága, első blikkre elég bizarrnak tűnhet a megjátékosítás ötlete. Persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a készítők nem érik el céljaikat, hiszen a 2005-ös év – ezt már januárban bátran kijelenthetjük – a Star Wars jegyében fog telni. Garancia erre a három éve várt harmadik epizód a mozikban, és a már most biztosnak tűnő minimum hat (!) megjelenő játék.

Játssz jót!

Talán magukat a LEGO játékokat senkinek nem kell bemutatni, hiszen legtöbbünk gyerekkorában hosszabb-rövidebb ideig központi szerepet töltöttek be a kis holdvilágképű figurák az összerakható házaikkal és környezetükkel. Azt talán kevesen tudják, hogy a több mint 75 éves cég eddigi legnagyobb sikerét pont a Csillagok Háborúja játékok jelentették, összesen 1 milliárd dollárnál is többel gazdagítva öt év alatt a kiadót. A cég neve egyébként két dán szóból lett összerakva, a „Leg” és a „Godt” jelentése „játsszál jót”. Nincs is ehhez mit hozzátennünk, remélhetőleg a PlayStation 2-re és Xbox-ra megjelenő alkotás után sem fogunk csalódni a cég hitvallásában.

Star Wars érzés – egy kicsit máshogy

Előre szeretnénk leszögezni (nehogy valakit véletlenül csalódás érjen), hogy a játék elsődleges célközönségét a 6-12 évesek jelentik, ami persze nem jelenti azt, hogy az idősebbek ne szórakozhatnának ugyanolyan jól. Egy olyan akciójátékra számíthatunk, melyben a három rész legfontosabb történéseit élhetjük át – akár az erő sötét oldaláról is! Háromszor hét (vagyis 21) pálya fog szerepelni a programban, ezek között találhatunk olyanokat, ahol az ellenfelek legyőzése van a középpontban – itt a jól bevált „haladok előre, kaszabolok a kardommal és rendet vágok az erőmmel” játékmenetre számíthatunk, de lesznek az űrben játszódó küldetések is, hiszen a három rész történéseit nem is lehetne úgy feldolgozni, hogy ezeket kihagyják. Erőteljesen támogatva lesz a kétjátékos lehetőség - a készítőknek nem titkolt célja az, hogy leültessék egymás mellé a szülőt és gyermekét, hogy együtt vehessék fel a küzdelmet a választott oldalon. A legjópofábbnak persze maga a környezet és figurák kidolgozottsága tűnik, az igazi hangulatot valószínűleg ez fogja garantálni. A karakterek teljesen felismerhetők egyedi jegyeikről, lám milyen könnyen lehet egyéniséget adni a figuráknak, a LEGO-nál nagyon értenek ehhez! A környezet is megér egy misét, pláne amikor az erő használatával a Jedik „építik” maguk előtt a pályát. Ezt úgy tessék elképzelni, hogy valamely képesség használatával a tárgyakat úgy rendezhetjük össze, mintha hagyományos építőelemeket használnánk, és előttünk épül ki minden. A készítők pont erre a legbüszkébbek, na meg persze a lézerkardos párbajokra, melyek már önmagukban garanciát kell jelentsenek az élvezetes játékmenetre. Hiszen gondoljunk csak bele, barátunkkal a legismertebb Jedik bőrébe bújva végigvágni magunkat az ellenfelek ezrein egy szokatlannak tűnő megjelenítéssel és teljesen újszerű játékmenettel – ugye bizseregnek az ujjaid? Akár az év egyik legérdekesebb játéka is lehet a LEGO Star Wars-ból, kíváncsian várjuk!

Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.