Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

A nagybetűs Zelda történelem 5. rész

2009.12.06. 23:40 >>>> Morning >>>> WII, DS >>>> : 463 : 0


Gondoltátok volna, hogy kedvenc kis hősünk története 2006-ban, 2007-ben, és napjainkban is ugyanúgy folytatódott, hasonló koncepcióban az eredetihez, de meg-meg újulva? Folytatjuk Zelda 'Vissza a múltba" történelmi bemutatóját az utolsó résszel...
Zelda múltjában való kalandozásainkat a 2004-ben debütált The Minish Cap nevű évzáró résszel hagytuk abba, így a mai beszámoló folyamán a 2006-os, 2007-es 2009-es, és a jövőbeli megjelenéseket tesszük mikroszkóp alá.

Az utóbbi évek Zeldája
A nevezetes 2006-ban járunk, és nem is azért hívom ezt a 365 napot híresnek, mert ekkor zárta el Oroszország a gázt, hanem mert megjelent a Nintendo Zelda sorozatának következő oszlopos tagja, a Twilight Princess, amiről itt, az N-Zone-on is olvashattok egy tesztet, ha a névre kattintotok. A Twilight Princess játékmenetében véget vetnek a mókásabb stílusnak, és ismét visszatér a régi öreg komolyabb hangvétel, és rekordot is döntött a kicsike, hiszen az első olyan projektet tisztelhetjük benne, amely Nintendo Wii-re debütált. A sztori szerint Hyrule városa egy misztikus erő, az alkony fogságába esett, melynek következtében az ott élő embereknek egyszerűen eltűnik a testük, csupán a lelkük marad ép. Link barátunk azonban ebben az esetben is linkeskedik (értitek a szóviccet...),ugyanis az ő teste nem lesz az enyészeté, hanem farkassá alakul át. A Twilight Princess sikere majd meghaladta a franchise legnépszerűbb epizódjáét, az Ocarina of TIme-ét is, ám mégsem tudta lefölözni. Ezidáig...

Ha végigjátszottuk a Twilight Princess-t, nem egészen 1 évet kellett várnunk egy újabb érkezésre, és 2007-ben meg is kaptuk a várva-várt Zelda beköszönést. 2 éve leginkább a marokkonzol tulajdonosok örvendhettek, hiszen a Phantom Hourglass Nintendo DS-en volt csak hajlandó eldöcögni, de azon nagyon. Személyében egy olyan The Legend of Zelda játékot tisztelhetünk, amely a történelemben először DS-re jelent meg. Története szerint 1 évvel a Wind Waker után játszódik, és az irányítás esetében teljes módon az érintőképernyőre fektették a hangsúlyt. Az irányításon és a platformon kívül azonban nem sok változás történt, hiszen a grafikai részre is úgy tekinthetünk, mint a Wind Waker utódjára.

Fel sem ocsúdtunk Zelda barátunk "fantom-támadásából", pár hónappal később egy újabb projekt került a boltok polcaira, azon a bizonyos Link's Crossbow Training címen, kitaláljátok, hogy a Nintendo melyik konzoljára? Hát persze, hogy Wii-re...A szóban forgó alkotás leginkább egy techdemo-nak tekinthető, ugyanis nem különálló játékként adták ki, hanem az ekkor debütált Wii Zapper kiegészítőhöz, de önmagában is bőven megállja a helyét. Grafikai szempontból a Twilight Princess-hez hasonlítható, és 27 pályán keresztül kell az új kontrollerrel oszlatnunk az ellen sorait.

2007 után legközelebb ebben az évben, tehát 2009-ben számíthatunk Zelda epizódra, ám erre még pár napig ácsingóznunk kell, ugyanis a The Legend of Zelda: Spirit Tracks December 11.-én érkezik meg a Nintendo DS marokgépére, legalábbis ami az európai megjelenést illeti. A szóbeszéd szerint, jövőre, 2010-ben is érkezik majd egy Zelda epizód, amelyben rengeteg újítást, és szebb grafikát ígérnek. A pletykák szerint Wii-re várható, és valamikor év végén érkezik majd.

Ezzel el is érkeztünk a Nintendo által kitalált, megfogalmazott, sikerre vezetett Zelda franchise történetének végére, de hamarosan újfent jelentkezünk, ha máskor nem is, de 2010 végén igen, hisz addigra újabb két résszel gyarapszik a nagy Zelda család. 12 éves fennállás, abszolút siker, milliós eladott példányszám, és rengeteg epizód... Zelda téged is magával ragad!
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.